woensdag 1 februari 2012

Voor het eerst mee boodschappen doen......

Joost en Adinda zijn vandaag voor het eerst mee te voet boodschappen wezen doen.
Wat een belevenis voor die honden zeg.........
Ze zijn echt al overal geweest maar gingen tot op heden altijd met de auto.
Dus de parkeerplaats van de supermarkt was geen enkel probleem. Maar voor we daar waren......
(nee, geen echte problemen gehad hoor)
Als we helemaal langs de weilanden en de sloten lopen is het maar een goede 1,5 km lopen en nou de ondergrond heerlijk bevroren is vond ik wel dat we het een keer konden proberen.
Bij ieder hegje of haagje wat we tegen komen gaat Adinda met haar voorpootjes op springen om er over heen te kijken. Ik weet niet precies hoe ik het mag omschrijven maar heb vreselijk gelachen want het ziet er heel erg raar uit.
Joost gaat overal gewoon dwars door heen, tot we bij de winkelruiten kwamen. Hij was zo onder de indruk van de Leo's die hij daar in zag dat hij het op een loeien zette. Adinda trapte van schrik zo hard op de rem dat ze meteen in een strakke riem stond en toen maar besloot om heel hard achteruit richting huis te lopen. Maar ja ze zat aan de riem. Ik kan en mag ze op dat moment niet troosten want dan maak ik haar schrik en angst nog veel groter. Dus ben op de grond gaan zitten (gelukkig was het wel droog) en heb gewoon gewacht tot ze weer wat dichterbij kwam zodat ik ze aan kon raken.
Stel je voor, dik aangekleed midden op de grond zittend midden in het dorp met 1 hond die staat te loeien omdat hij die honden in de ruit zo spannend vind en 1 hond die echt geen kant meer op wil omdat ze zo geschrokken is.
Voor m'n gevoel hebben we er wel 10 min. gezeten maar weet het niet precies hoor.
Joost had plezier volop en wilde weer meteen naar de volgende ruit om dan heel even in te houden en er dan echt voor te springen om te kijken of daar ook Leo's zouden staan.
En stonden ze daar dan OOK weer dan mochten ze wederom met het nodige geloei weer begroet worden.
Adinda heeft heel wat beren gezien vandaag op haar weg hoor.
We zijn wel op ons gemakje doorgelopen naar de supermarkt en daar mogen ze dan buiten even wachten, want ze mogen niet mee naar binnen.
Dat hebben ze al zo vaak gedaan, dat is geen probleem.
Ze hebben echt vanaf hun 6 weken al door het dorp gelopen aan de riem en nooit wat aan de hand en vandaag was het echt weer een ontdekkingstocht voor ze.
Joost heeft op de weg naar huis nog de nodige huizen beslopen (op zijn manier) maar daar zitten geen spiegelende ruiten in dus toen was de lol er zo af.
En ja het klopt wel want we zijn nooit bij de bibliotheek geweest en daar zitten ruiten tot aan de grond die echt heel erg goed schoon gemaakt worden en dus spiegelen tot en met.

Indira zit nog steeds niet in haar dek dagen.
Maar Chaime begint wel wat 'last' te krijgen van z'n hormonen dus heeft nou maar besloten dat ie Pipeloen het hof gaat maken. Die kat kan echt geen kant op of Chaime staat erbij.
Ze wordt wel een keer of tig gewassen (en dan grondig hoor) en ziet er niet uit met haar lange piek plukken op haar koppie. En ze ondergaat het tot op heden allemaal keurig. Is ze het echt beu dan gaat ze boven op de kast zitten en neemt Petrouschka haar plaats in. Pim maakt meteen dat ze weg komt want die vind het maar helemaal niks.

Geen opmerkingen: