zaterdag 3 maart 2012

Oh, oh Tascha denkt weer eens niet na......

Was vandaag eens heerlijk een hele dag thuis. Afgelopen week veel gewerkt en bijna de hele week in Zweden gezeten. Dus vandaag was het 'hondjes' dag. Paul was een km of 5 verder op bomen aan het zagen (ja over 2 jaar mag het kacheltje ook nog branden) en ik vond het wel gezellig om daar even met de 'grote' honden heen te lopen. Even koffie brengen en een praatje maken. Heb je meteen een doel om naar toe te lopen. De 'kleintjes' waren al uit geweest en lagen heerlijk te pitten.
Dus wij heerlijk er naar toe gestapt. De honden lekker los (dat kan hier makkelijk als tenminste de reeën niet op de akker staan, maar ook die beesten hadden compassie met ons vandaag). Bij Paul een bakkie leut gedaan en even staan kletsen. Toen wilde we terug naar huis. Maar had even niet stilgestaan bij het "Bij elkaar houden van de Roedel" gedrag van Indira. Dus mevrouw ging NIET mee naar huis. Ze ging demonstratief midden op de weg liggen. "Vrouwtje je vergeet iemand hoor, we gaan niet weg als baasje niet mee gaat."
Indira proberen uit te leggen dat Paul echt wel naar huis komt, als ie klaar is met die boom, maar het was geen waar. 10 Meter lopen en dan weer midden op de weg gaan liggen. Als ze iets hoorde achter haar, stond ze meteen achterste voren aan de riem. Maar helaas pindakaas voor Indira maar ik ben nog altijd roedel leider boven haar. Dus nou volgen en klaar. Maar had gelukkig wel het besef dat als ik ze los zou laten, dat ze meteen terug zou lopen.....Er rijden hier niet veel auto's maar 1 kan net te veel zijn. Toen we een km of 3 gelopen hadden bedacht ik dat ze nou wel aan de lange riem kon. Kan ze toch nog wat snuffelen en rond kijken. Ik knip die riem op 2 meter en Indira dacht dat ik ze los klikte. Ze neemt een run en rent terug vanwaar we weg komen. Schouder half uit de kom...Arm gewoon 2cm langer dan de andere.......Volgende keer er even aan denken dat ze aan de andere kant loopt. Zijn de armen ook weer even lang.
Soms is het erg makkelijk hoor dat ze alles zo bij elkaar houdt. Kan rustig met 4 honden los gaan wandelen, er is niemand die het in zijn of haar hoofd haalt om af te dwalen want Indira brengt hem of haar wel even terug. Had er gewoon niet meer bij nagedacht....Dom dom dom.

Geen opmerkingen: